Nederlands
Marylène Corro
menu

Biografie Marylène Corro

Haar parcours :


Als ze nog een kleine baby was, maakte ze haar broer al wakker omdat ze zong. Ze had een artistieke inzet en nam deel aan allerlei spektakels. Vanaf dat ze op de middelbare school zat, bracht ze een gedeelte van haar vrije tijd door met dans, piano, zang- en noten lessen aan de Muziek Academie van Gembloux. Ze heeft theater gestudeerd met Maria B’Nagy, lyrische zang en muzikale komedies met Béatrice Fanté. Zo krijgt ze regelmatig de gelegenheid om op de planken te komen. Het is in deze tijd dat ze veel Franse chansons zingt zoals die van Edith Piaf en dat ze ook zin krijgt om zangeres te worden. 


Enerzijds aangetrokken tot een muzikale carrière, maar anderzijds ook door het beroep van advocaat om de minder bevoordeelden van de maatschappij te verdedigen, begint ze uiteindelijk haar studies in rechten in de Katholieke Universiteit van Louvain la Neuve. 


Naast haar studies neemt ze deel aan een theatraal improvisatie team van de universiteit gedurende 4 jaar; ze zingt in verschillende muzikale groepen (onder meer in een Rock groep “Hedonism”), ze neemt ook dans lessen en maakt deel uit van een universitaire groep die elke maandag open scene concerten organiseert ("les Lundis de la Guitare"). Ze heeft ook de mogelijkheid gehad om een intensieve cursus voor muzikale komedies te volgen op de bekende "Cours Florent" in Parijs. 


Na de 5 jaar studie beslist ze om een jaar Jazz te studeren in Antwerpen in de bekende school "Jazz Studio". De ontdekking van Jazz, Bossa nova, funk, soul, blues... was belangrijk voor haar. De volgende zomer kon ze deelnemen aan het "Umbria jazz festival clinics" in Italië, georganiseerd door de internationaal bekende school Berklee College of Music. Ze kreeg daar de prijs als zangeres van " In recognition of outstanding musicianship". 


Na dit jaar vangt ze haar stage als advocaat aan, die 3 jaar duurt. Ze heeft zich gespecialiseerd in het recht voor vreemdelingen. Ze gaat in parallel ook door met haar artistieke activiteiten en zingt in "Acoustic Association", een jazzy-blues project en daarna ook met een eigen project "WHAT THE FUNK!" met 6 talentueuse muzikanten voor Funkmuziek. 


In mei 2015, na haar 3 jaar stage, beslist ze om niet meer door te gaan met haar activiteit als advocaat en vertrekt ze voor een reis van een jaar naar Noord en Zuid Amerika. Na eerst een tijd doorgebracht te hebben in de magnifieke natuur van Quebec en de stad van Montreal, komt ze aan in New York. Onder de charme van de culturele rijkdom van deze stad, blijft ze de hele zomer en ontmoet ze verschillende muzikanten. Zodra ze de mogelijkheid heeft, zingt ze in jam-sessions van bekende bars zoals: Sugar bar, gesticht door Ashford&Simpson, Williamsburg Music Center van Gerry Eastman, Smalls Jazz Club, Fat Cat Jazz Club, Cleopatra's Needle, Jalopy Theatre,Bar Chords, Mezzrow Jazz Club, Rue B & Arturo's. Ze heeft ook de kans gehad om deel te nemen aan de workshops van de pianiste Barry Harris of van Rick Mc Laine en Smalls JazzClub. Ze heeft verschillende Jazz standaards kunnen opnemen samen met de talentueuse Contrabassist Ray Parker. 


Daarna heeft ze verschillende Amerikaanse centra van blues, jazz en countrymuziek kunnen bezoeken in Memphis, New Orleans en Nashville. Ze blijft gefascineerd door de ontdekking van dit land waar ze 3 maanden heeft doorgebracht. 


Vanaf dit moment heeft ze beslist om haar carrière te vervolgen in de muziek en ze vertrekt dan naar Zuid-Amerika, dat ze wil ontdekken en waarvan ze ook de muziek wil leren kennen die haar altijd gefascineerd heeft. 


Colombië heeft haar enorm bevallen. Cumbia, salsa, cubano, champeta, porto en haar gaitas, vallenato,...en nog zoveel meer. Ze heeft er magnifieke muzikanten leren kennen en een intensieve cursus gevolgd met de Colombiaanse folklore zangeres Mirabay Montoya Gómez te Medellín. 

Na 2 maanden in Colombië, reist ze via Pérou naar Chili waar ze haar familie terugvindt. In Santiago volgt ze een interessante workshop over de "Dalcroze ryhtmique" in de 'Escuela Moderna música y Danza. Daarna reist ze naar Argentina met haar vriendin Elia Fragione, een zeer talentvolle zangeres die ze heeft leren kennen in de Jazz Studio in Antwerpen en die ze niet meer zal loslaten. 


Marylène vestigt zich in dan in Buenos Aires voor 3 maanden. In deze bruisende stad, heeft ze de kans een zangcursus te volgen met Martha Millán en Leticia Caramelli. Met de eerste studeert ze de populaire Argentijnse muziek (tango en folklore). Met de tweede werkt ze op de vocale techniek op een grondige manier. Ze heeft ook een workshop gevolgd over Braziliaanse muziek met Mariana Grisiglione en Cassia Pereira. Anderzijds heeft ze gewerkt aan het componeren van muziek met de Argentijnse auteur-compositeur Florencia Ruiz. 


Ze heeft daarbij het immens privilege gehad om de virtuoze Ricardo Pellican, te ontmoeten, een van de beste Argentijnse gitaristen van jazz manouche, die haar 2 keer heeft uitgenodigd op het Festival Internacional Django Argentina, waarvan hij de stichter en organisator is, alsook op een concert van "Pellican Jazz Trio" in de La dama de Bollini, een historisch concert café in Buenos Aires. 


Terug in België, volgt ze de intensieve workshops in jazz (AKDT en Jazzcursus in Dworp) met bekende muzikanten op de Belgische Jazz scene, zoals Barbara Wiernieck, Laurence Satiel, Igor Gehenot, Alain Pierre, Maarten Weyler, en buitenlandse muzikanten zoals : Serge Lazarevitch (Frankrijk), John Baboian (Berklee College of Music), Justin Binek (UCT Texas) en Kristen Cornwell (Australië). 


Na dit intensief jaar gaat ze verder met de vorming in Jazz met Philippe Laloy, Marie-Sophie Talbot, Guillaume Vierset, Olivier Colette, Toine Thys en vocale techniek met haar Mentor Fabrice Pillet. Ze vindt haar groep "What the Funk!" terug, met wie ze deelneemt aan het Jyva'zikFestival. Daarnaast verbreedt ze haar repertoire door de participatie aan allerlei muzikale ervaringen en prive evenementen. Ze heeft concerten gegeven met onder meer Renaud Dardenne, Renaud Crols, Bruno Castelluci, Margaux Vranken, Fil Caporali, Igor Gehenot en The Blue Train Big Band. Ze vormt een trio met de gitarist van Madagascar Joel Rabesolo en Guillaume Malempré, met een jazz repertoire en een tintje world music en groove. 

Na al die ervaringen beslist ze om deel te nemen aan het ingangsexamen voor jazz zang in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze slaagt dit examen en begint dus enthousiast de cursussen in september 2017. 

Open en geïnteresseerd in nieuwe experimenten, beslist Marylène om haar kans te nemen in de tv zending "The Voice Belgique" Seizoen 7 (2018). Ze interpreteerde daar “Bobby Mc Gee” van Janis Joplin, en daarna “Do it like a dude” van Jessie J. De laatste prestatie was "Fly Away" van Lenny Kravitz.

Verder gaat ze door met concerten en privé evenementen. Ze presenteert een trio met Joel Rabesolo en Guillaume Malempré en een ander met Martin Salémi en Victor Foulon. Ze heeft ook een Jazz concert gegeven in “Jazz 9”, een jazz club in Mazy België met Igor Gehenot, Guillaume Malempré en Guiseppe Millaci. Ook in de Brussels Music Village Jazz Club speelde ze met Pete Churchill.

Ze heeft deelgenomen aan de franstalige vocal groep, gedirigeerd door Fabrice Pillet, voor de Vlaamse musicale comedie 40-45, op muziek van Will Tura en Steve Willaert.

Ze is begonnen met de organisatie VZV REMUA die muziek promoveert voor kinderen in de lagere school. Marylène geeft daar lessen in jazz muziek. 

In November 2018 werd ze gevraagd door de Royal Band van de Belgische Luchtvaart die in La Hulpe de commemoratie vierde van 100 jaar van het einde van de wereldoorlog 1914-1918.

Een andere samenwerking is begonnen met Gary Celnik (Aka Hapaxx) met wie ze in 2019 een video heeft gerealiseerd: "Stop the time".

Vanaf September 2018 heeft ze een project gestart met de saxophonist Stéphane Mercier, met ook eigen composities. Een video teaser werd gepubliceerd in April 2019 en de groep is geprogrammeerd in de Brusselse Music Village Jazz Club op 3 Mei 2019.